De mensen

Perspectief bestaat uit ongeveer tweehonderd mensen, een groep met verschillende achtergronden en verschillende leeftijden, van heel jong tot wat meer ervaren in het leven. We streven ernaar om liefdevol met elkaar om te gaan en elkaar te ondersteunen waar nodig. Perspectief wordt geleid door ‘oudsten’. Dit zijn mensen die het speciale talent hebben om leiding te geven. We hebben zes oudstenstellen. Ze zijn stuk voor stuk zorgzaam, visionair en dienstbaar.

Enkele Perspectievers aan het woord:

Marijke de Jong

Klappen en handen omhoog tijdens het zingen in de kerkdienst. Ik had er niks mee toen ik tiener was en schaamde me kapot voor mijn moeder, die dat wel deed. Mijn moeder geloofde in God. Ik had nog geen keuze gemaakt. Op een gegeven moment heeft mijn moeder mijn zusje en mij naar een christelijk jongerenkamp gestuurd. Ik vond dat geweldig, want het was een survivalkamp in de Ardennen. Tijdens een samenkomst in de Ardennen gebeurde er iets bijzonders. Er kwam er een oproep om Jezus aan te nemen als redder en verlosser. Ik voelde mijn hart kloppen in mijn keel! Ik kon echt niet blijven zitten. Ik voelde dat het voor mij was, zo overtuigd dat het niet meer uit maakte wat anderen ervan zouden denken als ik zou opstaan. Toen ervoer en ontdekte ik dat Jezus gestorven is voor mijn zonden en dat Jezus al die tijd bij al mijn verdriet is geweest. Dat heeft erg veel indruk op mij gemaakt.

Theresia Vermeulen

Perspectief is mijn thuis. Ik ga nu zo’n 10 jaar naar de gemeente en ik zou zeker niet meer zonder kunnen. Het is een hele open en warme gemeente. Ik heb echte vriendschap bij Perspectief gevonden, met diepgaande en persoonlijke contacten.

Robert Booy

Ik ben in Italië opgegroeid. Daar heb ik op mijn 17e de keuze gemaakt om voor God te gaan leven. Op mijn 19e ging ik naar Nederland en kwam in aanraking met Perspectief. Hoewel de overgang groot was, heb ik mijn plek in de gemeente gevonden. Wennen aan Nederland werd voor mij gemakkelijker doordat ik een aantal jaar in 2 gezinnen van Perspectief op kamers kon wonen. Ook heb ik mijn vrouw bij Perspectief ontmoet. Gemeente zijn is voor mij meer dan alleen delen van gedachten over en van God. Gemeente zijn betekent voor mij een stuk leven met elkaar delen, hetzij m.b.t. geloofsaspecten, hetzij aspecten van het leven van alle dag. Elkaar goed kennen vind ik daarin belangrijk.

Eric van Breda

Sinds voorjaar 2003 kom ik samen met vrouw en dochter bij Perspectief. Maar vanaf april 2009 ben ik een overtuigd christen. Tot die tijd was ik negatief over het geloof en over de bijbel. Dit leidde steeds vaker tot conflicten in ons gezin en op 14 april 2009 barstte de bom. Een echtpaar uit de gemeente kwam diezelfde avond bij ons op “crisisbezoek”. We hebben hen uitgelegd dat ik zo negatief was en we hebben dat toen in gebed bij God gebracht. De dag daarop bleek ik helemaal veranderd in mijn denken en doen over God en over de bijbel. Echt een wonder. Het heeft bij Maaike (mijn vrouw) nog maanden geduurd voor dat ze echt geloofde dat de verandering permanent was en geen bevlieging. Sinds toen is de gemeente Perspectief nog veel meer voor mij gaan betekenen. Ik vind het echt een gemeente die door God wordt gebruikt.