Jij en Perspectief

Veel Christenen zoeken elkaar op en organiseren samenkomsten. En allemaal hebben ze hier hun eigen beweegredenen voor. De één om cultuur op te snuiven, de ander om aardige mensen te ontmoeten, en weer een ander om van God te horen en ga zo maar door. Ook de mensen van Perspectief organiseren het één en ander. Hieronder een overzicht. Bij alle onderstaande activiteiten ben je van harte welkom!

Alpha-cursus

Wie is Jezus? Hoe kan ik zeker zijn van mijn geloof? Bidden: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Geneest God vandaag nog? Herken je deze vragen? Dan is de Alpha-cursus voor jou! De Alpha-cursus is laagdrempelig, inhoudelijk, leuk en geeft antwoorden op de meest gestelde vragen over het christelijk geloof. De cursus bestaat uit tien avonden en een weekend weg. Een avond begint altijd met een goed verzorgde maaltijd.

Introductiekring

De introductiekring is bedoeld voor mensen die overwegen om zich in te voegen als lid. Met elkaar worden de fundamenten van het geloof uitgediept. Gedeeld wordt wat deze praktisch fundamenten in praktische zin betekenen voor een kind van God in de gemeente Perspectief.

Huiskringen

Verspreid over heel Amersfoort zijn er op woensdagavond, en één op woensdagmorgen, kringen. Een groepje mensen komt bij elkaar om te leren over Jezus, om gezellig bij elkaar te zijn en te groeien in de liefde voor God, voor elkaar en de omgeving.

Studieavonden

Met regelmaat wordt er op woensdagavond in De Dissel een studieavond georganiseerd. In een wat kleiner gezelschap dan op zondagochtend wordt door middel van bijbelstudie dieper ingegaan op een bepaald geloofsonderwerp.

Tijd van je leven

Bzzzonder organiseert 5 interactieve gezinsavonden waarin het bouwen aan sterke gezinnen centraal staat. Sterke gezinnen vormen een effectieve basis voor groei en ontwikkeling van kind en ouder. Het is gemakkelijk gezegd, maar hoe realiseer je dat? Is er een concept voor? Een methodiek een stappenplan? De avonden brengen gezelligheid en inspiratie en daardoor energie voor de dagelijkse bezigheden. Leidraad is het boek “de tijd van je leven.”

Mannenbeweging

Regelmatig komen de mannen samen om hun ervaringen in het dagelijks leven als Christen te delen en opgebouwd te worden in hun geloof. Deze avonden, meestal op zaterdagen, worden begonnen met een lekkere warme maaltijd. Naast de meer serieuzere avonden, organiseren de mannen ook ontspannende activiteiten zoals onbeperkt spareribs eten of bijvoorbeeld een avondje bowlen of sportief een middag eropuit met een kano.

Evangelisatie

Eén keer in de twee weken wordt er op vrijdagochtend geënquêteerd. We gaan met een enquête over geloof en beleving langs de deuren in Vathorst en Hooglanderveen. Daarnaast worden er door het jaar heen diverse ludieke acties gehouden.

Kindermiddagen

De kindermiddag is een leuke middag samen met andere kinderen. Je kunt knutselen en spelen. Je kunt luisteren naar een verhaal uit de bijbel of kijken naar een toneelstukje. Meer informatie en foto’s zijn te vinden op kindermiddag.nl.

Samenkomst op zondagmorgen

Elke zondagmorgen komen we om 10:00 bij elkaar om van God te horen, Hem te eren en elkaar te ontmoeten. Je kunt rustig eens achterin zitten en een kijkje nemen. Meestal word je wel begroet dus je kunt ook gemakkelijk in gesprek met de Perspectievers. Lees hier meer over de diensten op zondag.

Gaming en cooking

De Perspectiefjongeren komen om de zes weken ’s avonds bij elkaar om te gamen en koekjes/taart/cakejes te bakken. Een leuke avond met leuke mensen.

Voetballen

Een aantal mannen van Perspectief voetballen in competitieverband. Ze doen dit in de zaal bij v.v. S.E.C. Er zijn nu drie teams. Er is aandacht voor sportiviteit en vriendschap. Je hoeft geen toptalent en geen Christen te zijn om mee te doen.

Naaicursus

Er zijn diverse talentvolle vrouwen bij Perspectief. Een daarvan is Nathanja, zij geeft naailes aan een ieder die zin heeft om lekker creatief bezig te zijn onder het genot van een kopje koffie of thee. Tijdens een les worden er bijvoorbeeld kledingstukken, kussenhoezen of spulletjes voor een babykamer gemaakt.

Gemeenteweekend

Eén keer per jaar wordt er een gemeenteweekend georganiseerd. We gaan dan met z’n allen een weekendje weg. Tijdens dit weekend is er natuurlijk tijd voor gezelschap en zijn er diverse activiteiten.