Zsuzsika Roose jarig (94 jaar)

Vanochtend stapte kwiek een dame de Dissel binnen. Ze nam felicitaties in ontvangst en ging de zaal in om samen met de rest van de gemeente te zingen voor haar Heer. Niet zo veel bijzonders, zult u misschien denken. Er worden meer mensen jarig op een zondag. Maar deze dame zong vanochtend samen in de dienst met 3 generaties nageslacht (haar kind, kleinkind, achterkleinkinderen). Wie is zij? Zsuzsika Roose. En ze is vandaag 94 jaar geworden! Haar man (Sjaak Roose, zie foto onder) stond aan de wieg van onze gemeente, zoals je in ons verhaal kan lezen: "Johan Maasbach kwam in november 1959 naar Amersfoort, hield een evangelisatiecampagne en inspireerde Sjaak Roose om wekelijks op vrijdagavond in het centrum van Amersfoort opwekkingssamenkomsten te houden. Het aantal mensen dat naar de samenkomsten van Sjaak kwam, steeg snel. Evangelist Sjaak Roose gaf in 1962 het stokje over aan Kees de Groot, die van de “pinksterbeweging met samenkomsten” een “pinkstergemeente” maakte met diensten op zondag. Kees werd toen de eerste voorganger van de Volle Evangelie Gemeente Amersfoort." sjaak Wat een zegen! We zijn dankbaar voor Zsuzsika en bidden haar Gods nabijheid en kracht toe!

Er is 1 reactie op Zsuzsika Roose jarig (94 jaar)

  1. Op zei Chris & Gerda van Meerendonk:

    We kennen onze zuster zo’n 48 jaar; eerst als gastvrouw op Beukenstein in Driebergen, later als voorgangersvrouw in de V.E.G. Groningen (wij woonden toen in Stadskanaal).
    We hebben veel warme en fijne herinneringen aan Zsuzsica en haar man Sjaak. Gingen wel eens bij hen langs- of zij bij ons; het laatst toen haar man in het verzorgingshuis werd verpleegd. Had nog altijd een twinkeling in z’n ogen. We hebben veel zegen door dit echtpaar mogen ontvangen, waar we dankbaar voor zijn.
    We wensen Zsuzsica Gods zegen en nabijheid toe.